Passform

För oss är kostymer och skjortor inget vi tar för givet, detta är vår passion och därför är alla våra plagg måttsydda ( Made to measure ) och inget som ska passa så många som möjligt som färdigsydda plagg. Vid måttagningen tar vi hänsyn till din axellutning, kroppshållning och ca 40 andra mått för att säkerställa en perfekt individuell passform oavsett om det gäller kostym, skjorta, kavaj, byxor eller rock. Alla våra plagg sys sedan upp från grunden efter dina mått och val av detaljer i våra skrädderier runt om i Europa.

 


Design

Tillsammans går vi genom hur du ska använda ditt plagg, bröllop, jobb eller vardag är några exempel på vad vi utvärderar i val av tyg. Till sommarbröllopet tittar vi på de lättare svala tygerna och till vardags kanske något grövre ledigare tyg som exempel. 
Vi går genom de olika val och detaljer som knappar, kragar, slag, fickor, manschetter etc. tillsammans efter dina önskemål och våra rekommendationer.

Kvalitét och hållbarhet

Vi jobbar med skrädderier runt om i Europa och värdesätter hög kvalitet, hållbarhet och miljö när det kommer till sömnad och val av skrädderier.
I våra kostymer erbjuder vi två nivåer på hantverk och jobbar med en så kallad halvkanvaskonstruktion som standard. För den som önskar mer hantverk erbjuder vi vår helkanvaskonstruktion som kommer med handsydd krage, ärmisättning, knapphål mm..
Knapparna i riktig horn eller corozo knappar som är tillverkad av Tagua palm, innerfoder i naturmaterialet Cupro är några av de material, för att nämna några, vi använder i våra kostymer.
Våra skjortor är sydda med single needle stiching vilket innebär att man syr sömmarna två gånger och vi använder endast riktiga pärlemorknappar till skjortorna. 
Made to measure - Rob & Co
Kostymtyger

Tyger

 

Till våra måttsydda kostymer använder vi alltid välrenommerade tyghus. Från Italien och England erbjuder vi tyger från bl a Vitale Barberis Canonico, Holland & Sherry, Loro Piana, Scabal, Reda, Fratteli Tallia di Delfino m.fl  Oavsett om du vill göra en jobb- eller bröllopskostym, ledigare kavaj tillsammans med udda byxor eller skjortor så har vi tygerna för alla tillfällen.