Tyger från Holland & Sherry Fabrics

Måttsömnad

Kvalitet, Hållbarhet, Passform är ledorden i vår måttsömnad och inget vi tar för givet. När du överväger ett måttsytt plagg bör du alltid ha i åtanke att plaggen är gjorda exklusivt för dig, din smak, önskemål och dina mått. Fördelarna med måttsömnad överstiger de färdigsydda plagg på det sättet och ligger en hårsmån ifrån det man benämner skräddarsydda kostymer och skjortor. Ready To Wear -plagg kan vara billigare, men för den lilla kostnadsökningen kommer du att ha ett plagg som både känns och ser bättre ut.

Måttsytt = Skräddarsytt ?

De oändliga olika alternativ och förändringar du kan göra med måttsydda plagg är förmodligen det främsta skälet till att många förvirrar eller tror att måttsömnad är lika med ett skräddarsytt -plagg. Det är inte fallet, men för att vara ärlig är det riktigt nära, för en bråkdel av kostnaden.

Oavsett om du vill göra en skjorta, kostym, kavaj eller byxa kan du välja alla detaljer på ditt nya plagg. Knappar, krage, slag, manschetter, foder är bara några av alla alternativ som gör plagget unikt efter din personliga smak och önskemål. Alla detaljer tillsammans med perfekt passform och du kommer äga ett plagg att älska under lång tid.

BOKA TID

Made to measure - Rob & Co

Kvalitét och Skrädderi

Våra skrädderi är noggrant utvalda enligt följande kriterier: kvalitet, hantverk och unikitet. Vi har sökt efter skrädderier som kunde förse oss med plagg som har unika egenskaper när det gäller avancerad måttagning, modeller och material för att kunna stå ut på en växande marknad av Måttsömnad. Vi är glada att kunna säga att vi är den enda som arbetar med dessa skräddare i Sverige och det gör oss unika.

Våra skrädderi har arbetat med måttsydda plagg i över 70 år och har blivit specialister inom dess områden. Beroende på vilket plagg du kommer att göra sitter våra skräddare i antingen Portugal, Tyskland eller Polen och de arbetar alla på ett traditionellt sätt med hantverket i en effektiv modern miljö.

Tyger

Vi arbetar exklusivt med tyger från Europas mest erkända väverier som även förser världens främsta skräddare till sina skräddarsydda kostymer och skjortor. Loro Piana, Vitale Barberis, Reda från Italien, Holland & Sherry och Dugdale Bros från England, för att nämna några. Alla gör tidlösa exklusiva tyger med hög kvalitet som kommer att leva under många år framöver. Vi sätter alltid tygleverantörens etikett i våra plagg som bevis på kvaliteten.

 

måttsydda, made to measure kostymer och skjortor
scabal coat fabrics

Hållbarhet

Kvalitet, Passform och Hantverk är viktiga ämnen men inte minst Hållbarhet. En viktig del i vårt samhälle där det blir allt viktigare att vi hjälps åt att bidrar med miljön på alla de sätt vi kan. Ämnet hållbarhet är viktig för oss då det hänger ihop med vårt butikskoncept, vi vill sälja en kvalitativ produkt med hög grad hantverk och kunnande vilket är omöjligt utan att ta hållbarheten i fokus.

Made in Europe

Vi har valt våra skrädderi och leverantörer med största omsorg av kvalitets- och hållbarhetsskäl. Därför är alla våra skrädderi lokaliserade i Europa liksom våra tygleverantörer från Italien och Storbritannien. Tillverkat i Europa betyder att tygerna och våra skräddare sitter nära varann såväl som att det färdiga plagget inte har långt hem till sin nya ägare. Att arbeta på detta sätt gör det också bara en kort resa för att besöka våra leverantörer och skräddare. Allt för att få så lite klimatpåverkan som möjligt.

När det kommer till tyger är ekovänliga tyger är svåra att hitta inom kostymbranschen, vi har dock kollektioner till både skjortor och kostymer från våra leverantörer Holland & Sherry, Dugdale Bros och Albini (skjortor). Kollektionerna använder mindre vatten i produktionen och bomullen till skjortorna är organiska som har väldigt låg påverkan på miljön.

Vision

Visionen med vår butik är att du som konsument ska köpa bättre men färre plagg. Vi står för detta och har en tydlig dialog om detta med våra kunder. När du köper våra kläder, får en bra passform och bra tyger håller plaggen automatiskt längre. Du använder plaggen mer och stödjer en mycket mer hållbar strategi för dina klädinköp.

Bara för att nämna något annat använder vi bara återvunna material till vår produktförpackning.

Tyger från världens främsta väverier

Design

Till vår måttsömnad behöver du inte nöja dig med "bra nog". Likt skräddarsydda plagg kommer vi att göra ditt plagg precis som du vill ha det.

Tillsammans kommer vi att gå igenom hur du vill använda ditt plagg. Bröllop, Business eller Vardag är några exempel på vad vi utvärderar i valet av tyg och detaljer. För sommar bröllop tittar vi på de något svalare tygerna och för vardagsbruk ett lite mer avslappnat tyg som exempel.
Vi leder dig genom de olika valen för din kostym samt skjorta och skräddarsyr detaljerna i minsta detalj. Hur du vill ha designen, enkel- eller dubbelknäppt, 2 eller 3 knappar, trubbigt eller spetsigt slag, knappar, foder etc .. Helt enligt dina önskemål och våra rekommendationer.

Passform

För oss är kostymer och skjortor inget vi tar för givet. Det är vår passion och därför är alla våra plagg måttsydda och ingenting som passar så många som möjligt. Vid måttagningen tar vi hänsyn till din axellutning, hållning och cirka 40 andra mått för att säkerställa en perfekt individuell passform, oavsett om det gäller kostym, skjorta, jacka, byxor eller rock. Alla våra plagg klipps och sys sedan från grunden helt efter dina mått och val av detaljer på våra skrädderi runt om i Europa.

Johnston of elgin cashmere jacket kavaj