Tyger från Holland & Sherry Fabrics

 

Måttsömnad

När du överväger ett måttsytt plagg bör du alltid ha i åtanke att plaggen är gjorda exklusivt för dig, din smak, önskemål och dina mått. Fördelarna med måttsömnad överstiger de färdigsydda plagg på det sättet. "Ready To Wear" plagg kan vara billigare, men för den lilla kostnadsökningen kommer du att ha ett plagg som både känns och ser bättre ut. De oändliga olika alternativ och förändringar du kan göra med måttsydda plagg är förmodligen det främsta skälet till att många förvirrar eller tror att måttsömnad är lika med ett Bespoke-plagg. Det är inte fallet, men för att vara ärlig är det riktigt nära.
Oavsett om du vill göra en skjorta, kostym, kavaj eller byxa kan du välja alla detaljer på ditt nya plagg. Knappar, krage, slag, manschetter, foder är bara några av alla alternativ som gör plagget unikt för din personliga smak och önskemål. Alla detaljer tillsammans med perfekt passform och du kommer att ha ett plagg att älska under lång tid.
Made to measure - Rob & Co

 

Hållbarhet

För oss är detta ämne viktigt. Vi har valt våra skrädderi och leverantörer med största omsorg av kvalitets- och hållbarhetsskäl. Därför är alla våra skrädderi lokaliserade i Europa liksom våra tygleverantörer från Italien och Storbritannien. Tillverkat i Europa betyder att tygerna inte behöver resa långt, såväl som att det färdiga plagget inte har långt hem till sin nya ägare. Att arbeta på detta sätt gör det också bara en kort resa för att besöka våra leverantörer och skräddare. Allt för att få så lite klimatpåverkan som möjligt. När det kommer till tyger är eko-vänliga tyger svåra att hitta, men vi har kollektioner för både skjortor och kostymer från våra leverantörer Holland & Sherry (kostymer) och Albini (skjortor). Båda kollektionerna använder mindre vatten i produktionen och bomullen till skjortorna är organiska.
Visionen med vår butik är att du som konsument ska köpa bättre men färre plagg. Vi står för detta och har en tydlig dialog om detta med våra kunder. När du köper våra kläder, får en bra passform och bra tyger håller det automatiskt längre, du använder plaggen mer och stödjer en mycket mer hållbar strategi för dina klädinköp.
Bara för att nämna något annat använder vi bara återvunna material för vår produktförpackning.

Våra tyger ger bättre hållbarhet

 

Kvalitét

Våra skrädderi har arbetat med måttsydda plagg i över 70 år och har blivit specialister inom dess områden. Beroende på vilket plagg du kommer att göra sitter våra skräddare i antingen Portugal, Tyskland och Polen och de arbetar alla på ett traditionellt sätt med hantverket i en effektiv modern miljö.
Skrädderierna är noggrant utvalda enligt följande kriterier: kvalitet, hantverk och unikitet. Vi har sökt efter skrädderi som kunde förse oss med plagg som har unika egenskaper när det gäller avancerad måttagning, modeller och material för att kunna stå ut på en växande marknad av Måttsömnad.
Vi är glada att kunna säga att vi är den enda som arbetar med dessa skräddare i Sverige och det gör oss unika.
Vi erbjuder våra kunder som standard en high-end maskinsydda plagg. För de som uppskattar handsömnad kommer alla våra full-kanvas kostymer med handsydd krage, knappar, alla knapphål, armisättning, nedankant osv. Som standard arbetar vi med en så halv-kanvas på våra kavajer som är så bra att du skulle kunna tro att det är full-kanvas jämfört med andra.
Vi arbetar endast med tyger från Europas mest erkända väverier. Från Loro Piana, Vitale Barberis, Reda, Holland & Sherry och Dugdale Bros, för att nämna några, göra tidlösa exklusiva tyger som kommer att leva under många år framöver. För andra detaljer på kostymer arbetar vi endast med till exempel exklusiva Cupro-foder och riktiga hornknappar för att göra plagget så naturligt och fritt från syntet som möjligt.
Våra skjortor är alltid tillverkade med pärlemors knappar och single-needle stiches som gör att sömmarna verkligen är stark. Förutom till våra kostymer kan du också välja handgjorda detaljer på våra skjortor, till exempel arminsats, krage, axlar, knapphål, etc .. för att göra din skjorta mer unik och tidlös.
måttsydda, made to measure kostymer och skjortor
Kavaj jacket från holland and sherry

 

Design & Passform

Till vår måttsömnad behöver du inte nöja dig med "bra nog". Vi kommer att göra ditt plagg precis som du vill ha det.
Tillsammans kommer vi att gå igenom hur du vill använda ditt plagg, bröllop, business eller vardag är några exempel på vad vi utvärderar i valet av tyg och detaljer. För sommarbröllop tittar vi på de något svalare tygerna och för vardagsbruk ett lite mer avslappnat tyg som exempel.
Vi leder dig genom de olika valen för din kostym och skjorta. Hur du vill ha designen, enkel- eller dubbelknäppt, 2 eller 3 knappar, trubbigt eller spetsigt slag, knappar, foder etc .. enligt dina önskemål och våra rekommendationer.
För oss är kostymer och skjortor inget vi tar för givet, det är vår passion och därför är alla våra plagg måttsydda och ingenting som passar så många som möjligt som ready to wear. Vid måttagningen tar vi hänsyn till din axellutning, hållning och cirka 40 andra mått för att säkerställa en perfekt individuell passform, oavsett i kostym, skjorta, jacka, byxor eller rock. Alla våra plagg klipps och sys sedan från grunden helt efter dina mått och val av detaljer på våra skrädderi runt om i Europa.
Johnston of elgin cashmere jacket kavaj

 

Tyger

Vi arbetar exklusivt med de bästa tyghusen i Europa där vi vet att de levererar hög kvalitet. Dels för att du som kund ska känna dig trygg i ditt val av tyg och delvis så vi kan leverera en kostym i världsklass. Vävarna från Italien levererar fina något lättare tyger från Vitale Barberis Canonico, Reda, Loro Piana och Fratteli Tallia Di Delfino. Från England har vi något tyngre tyger från Holland & Sherry, Dugdale & Bros och Fox Brothers för att nämna några. Till våra skjortor använder vi främst den italienska specialisten Albini som gör en fantastisk lyxig blandning av tyger i bomull, linne, denim och flanell.
Ta en titt på våra inspirationssidor för kostym och skjorta för mer information och bilder på våra tyger och plagg.
holland and sherry hopsack mesh blazers
Tyger från Holland & Sherry Fabrics